Snow on the 10th of May visade sig vara mer sant än någonsin. Det kändes därför inte lika olustigt som vanligt att kika på något ur en AW-kollektion då en fortfarande bär den förra höstgarderoben fast vi gått in i tidig sommarsäsong. Igår visade Carin Wester, grundare av Carin Wester samt Frida Tham, designchef på Åhléns mode upp delar ur sina höstsläpp för nylanserade Carin Wester på Åhléns. Nyheten är alltså att Wester nu är konsult för Åhléns som har Tham som chef över modet. De berättade om samarbetet som tar till vara på Carin Westers arkiv där de hämtar mönster och inspiration till snitt och form. Tanken är att skapa gamla favoriter i uppdaterad tappning, med maskulina och skräddade referenser ur Carin Westers DNA, som får samsas med en ny mjuk och feminin sida.

IMG_4190-1
En detalj de håller fast vid är att plåta med polaroid, precis så Carin Wester plåtade sina lookbooks i företagets tidiga år.

Resultatet är relativt härligt att klämma på. Rent taktilt känns produkterna som Åhléns-plagg (Ex. Wera Stockholm). Sorgligt men samtidigt förståeligt att märket har valt att leva vidare i ett annat sammanhang. Det som å ena sidan kommer att saknas är tyngden i de gamla plaggen som verkligen andades kvalité, men det blir å andra sidan spännande att se hur märket kommer få ny energi och nå ut till det svenska folket på ett helt annat sätt.

Den 16 augusti släpps den första kollektionen från det exklusiva samarbetet, City Stories.