MODEFILOSOFI
Detta är en plats att bredda och utveckla min syn på mode, samla det viktigaste från ett ständigt informationsflöde på och även ett sätt för mig att ta till vara på annars flyktiga modefragment i livet.

För mig är det självklart att ha en hållbar syn på mode. Där miljömedvetet mode handlar om idéer och system som sträcker sig från det förflutna till framtiden och inte enbart fokuserar på vad som är här och nu. Mode att älska då, idag och för alltid. Med det sagt, hoppas jag att ni kan känna igen er, inspireras och kanske till och med provoceras.

2017-12-01-0045

EN MODERESA
Född med hörselskada har jag på olika sätt använt kläder som ett sätt att kommunicera med omvärlden. Två år i rad blev jag finalist i ELLE’s tävling Sveriges bäst klädda vanliga kvinna. Efter ett lyckat och stipendiebelönat projektarbete i gymnasiet, där jag lyfte fram second hand som en outnyttjad källa för att bygga en personlig look och stilla det aldrig sinande konsumtionsbegäret i hemstaden Kalmar, började jag studera mode på en akademisk nivå. Tre år senare lämnande jag Lunds Universitet bakom mig med en kandidatexamen i modevetenskap i bagaget och packade sedan om väskan för Stockholm.

Under studietiden hade jag praktik på ELLE Sveriges redaktion och våren 2016 flyttade jag till Stockholm. Assisterade under ett par år stylisten och modechefen Pamela Bellafesta. Numera är jag dedikerad Web Content Editor för en av Sveriges snabbast växande E-handelsföretag. Resan fortsätter!

Mail: josefine@hinsegard.se
Livet: Instagram