Jag älskar att starta små personliga projekt. På senaste tiden har ett av dem varit att lära mig att brodera. Efter en snabb research kring olika metoder, fastnade jag särskilt för ”franska knutar”. Kanske för att själva begreppet låter så vackert i sig. De ser förtrollande lätta ut att göra och är ett bra sätt att skapa originella attribut och vackra effekter på plagg som saknar passion.

Broderi i sig har varit på tapeten ett tag. Spana bara in hur Make It Last bloggare Camilla Engström broderar hela konstverk på skjortor, underkläder, med mera. Så imponerande. Susie Lau uppmärksammade idag malaysiska @motoguo vars bokstavliga broderi är en fin liten pik mot modet och dess system i stort.

Det känns därför extra fint att få se hantverksarbetade plagg (vilket även gör det svårare att kopiera…) exempelvis klänningen i trendfärgen aprikos ur Chloés AW16-kollektion som för bara några timmar sedan visades på Paris modevecka. Chloé som vanligtvis är ett väldigt romantisk och feminint märke, visade med denna kollektionen en, för dem, ovanligt rockig variant av elegans med sotade ögon, läderoveraller och svarta sjalar virade runt halsen. Nu när även detta modehus visat sin mörka sida är officiellt höstens trend spikad: punk.