Ni som läst tidigare blogginlägg börjar nog förstå att serier är en stor inspirationskälla för mig. Såg klart GIRLS häromkvällen. En serie som jag började kolla på 2012 vid dess start och som därmed varit med mig från tiden som nykläckt student som på sedvanligt vis splittrades från nära umgängeskrets vid fortsatta studier, till att skaffa en ny kärnfamilj av 4 nära tjejer under min studenttid och att efter det bli sambo och packa kofferten för en ny stad.

girls-hbo-lena-dunham-vogue-january-2017-02
Bild: Vogue

Det sista avsnittet kom inte i närheten av vad jag föreställt mig. Inga större cliffhangers, utan bara en känsla av att karaktärerna går vidare till vuxet. Klarar sig utan varandra. Men gör man verkligen det? GIRLS visar verkligen makten i kvinnlig vänskap och i grupprelationer, något som är svårt att ersätta och som en inte bör släppa taget om alldeles för lättvindigt, men den ger också en glasklar bild av hur individer som är ens livets boj, plötsligt en dag börjar drar ner en i ett mörkt djup istället. Då är det dags att gå vidare. Min nya obsession i tv-väg är Girlboss (ja, tjejer äger), en Netflix serie som är baserad på Nasty Gal. SÅ bra.

Rekommenderar er även att se ”A Goodbye To Girls” där Lena Dunham och andra medverkande till skapandet av serien diskuterar allt från rollsättning till klädstilar. Fick ett sug att redan nu se om hela alltet från början…