Eftersom mitt stjärntecken är tvillingar roar det mig att tvillingar just nu är på modet. Inte tvillingar i form av faktiska sådana med blodsband, utan i modevärlden har begreppets innebörd en mer stilistisk betydelse. Det är #doubletrouble om man matchar sina kläder i färg, trend och form eller så är en #twins om en köper likadana skor som sin bästa vän.

Starka tillsammans
Kanske är det en avsaknad av att ha en tvilling på riktigt och kunna vara lika stiliga och tighta som Mary-Kate- och Ashley Olsen är med varandra, eller är det att ha en bundsförvant vid ständigt återkommande modeevent (så en därmed slippa posera ensam på streetstylefoton) som lockar. Kanske är det att kunna föra en liten rebellisk aktion mot individualismen i stort som frestar? Oavsett kan det finnas flera fördelar med att para ihop sig med en likasinnad. Men precis som när man klädde sig likadant som sin syster när man var liten kommer relationen att utvecklas. Vad ska man sätta för regler och när blir det dags att klä sig individuellt igen?

twinning-at-work-vogue

Bild: Vogue

Vidare läsning: 1. Tvillingtrenden kan också vara en lösning på problemet att bli kär i samma kläder som en kollega också har, något Vogue har rett ut åt oss. 2. Hur snyggt är inte modereportaget stylat av Pamela Bellafesta i nya Metro Mode?! Framsidan är klockren! 3. Bloggen We Are Twinset.