Screenshot-2015-11-08-14.15.38-1

Min fästman Benjamin helt klädd i second hand, för många år sedan. Vi lever båda för att fynda.

I’m all lost in the supermarket
I can no longer shop happily
I came here for that special offer
A guaranteed personality

Dagens citat, hämtat från The Clash, Lost in the supermarket (1979), ifrågasätter kedjornas roll i identitetsskapande genom mode. Citatet stämmer in på mig som allra mest när jag har en period utanför ”cykeln”. Har på senaste tiden enbart handlat second hand, både en ekonomisk fråga och en etisk sådan. Det finns liksom ingen jakt i att gå in på H&M och välja ut ett plagg som finns i gud vet hur många upplagor. Ingen garanterad personlighet. Inget ultimatum. Investerar hellre i ett designerplagg som håller i kvalité och stil (även om det må kosta mer). När det gäller second hand har jag många gånger lärt mig läxan: älskar du något håll i det hårt, annars tar någon annan det.